miercuri , iulie 24 2024
Breaking News

Pompe de Caldura

Incalzirea apei cu pompe de caldura

Pentru multi proprietari de case, utilizarea unei pompe de caldura reprezinta solutia ideala pentru incalzirea si racirea locuintei. Mai mult decat atat, cu acest echipament deosebit de eficient pot sa isi incalzeasca si apa.

Vom discuta in continuarea articolului despre utilizarea pompei de caldura pentru a incalzi apa, si nu numai. Veti descoperi o serie de informatii interesante, motiv datorita caruia va recomandam sa cititi pana la final daca aveti o astfel de pompa instalata sau doriti sa faceti o asemenea achizitie.

Pompe de caldura: Profitati la maximul de echipamentul dumneavoastra!

Compresorul pompei dumneavoastra de caldura functioneaza mai greu atunci cand exista o diferenta mai mare de temperatura intre exterior si apa necesara in casa dumneavoastra pentru a asigura temperatura dorita a camerei. Cu cat compresorul trebuie sa functioneze mai putin, cu atat mai putina energie electrica foloseste pompa de caldura.

Pompe de CalduraDesi nu puteti controla temperatura exterioara, va puteti proiecta sistemul de incalzire pentru a maximiza caldura pe care o obtineti de la pompa de caldura. Si cu upgrade-urile potrivite pentru casa, va veti putea incalzi casa confortabil, fara a fi nevoie sa cresteti temperatura apei in sistemul de incalzire.

Asigurati-va ca nu va incalziti casa la o temperatura prea ridicata, iar acest lucru ii va permite sistemului sa functioneze mai eficient. Iata cateva modalitati prin care puteti profita la maximum de pompa de caldura:

1. Ganditi-va cum veti incalzi apa!

O sursa de aer sau o pompa de caldura terestra trebuie sa stocheze apa calda atunci cand aveti nevoie de ea. Dimensiunea cilindrului de apa calda depinde de volumul de apa calda de care aveti nevoie. Dar de multe ori il puteti incadra intr-un dulap care masoara 80x80cm.

In timp ce majoritatea pompelor de caldura pot furniza apa la 55 de grade, apa fierbinte din cilindru trebuie sa atinga periodic 60 de grade sau mai mult pentru a ucide bacteriile daunatoare. Unele pompe de caldura pot furniza apa la aceasta temperatura.

Dar majoritatea sistemelor sunt concepute pentru a utiliza un incalzitor cu imersie (un incalzitor electric in interiorul boilerului de apa calda) pentru a completa temperatura, de obicei o data pe saptamana.

O pompa de caldura aer-aer nu genereaza apa calda. Daca va ganditi sa instalati acest tip de pompa de caldura, luati in considerare o modalitate alternativa de incalzire a apei, cum ar fi utilizarea unui incalzitor cu imersie. Daca nu aveti loc pentru un boiler de apa calda, mai aveti optiuni.

Unele pompe de caldura hibride sunt proiectate astfel incat sa ofere incalzire, in timp ce un cazan traditional ofera apa calda la cerere.

De asemenea, puteti lua in considerare:

Instalarea unei baterii de caldura , care ocupa mai putin spatiu decat un boiler de apa calda.

Incalzitoarele instantanee de apa calda, pe care le puteti instala sub chiuvete pentru a oferi un volum mai mic de apa calda.

2. Utilizati eficient comenzile pompei de caldura!

Ca parte a instalarii pompei dumneavoastra, instalatorul dumneavoastra ar trebui sa seteze comenzile pompei dumneavoastra de caldura sa fie cat mai eficiente posibil. Dar este posibil sa descoperiti ca, dupa ce ati rulat sistemul pentru o perioada intr-o gama de temperaturi exterioare, trebuie sa il reglati.

Pompele de caldura vin cu mai multe setari care ar putea fi confuze la inceput. Va prezentam acestea in ghidul nostru pentru a va face pompa de caldura mai eficienta.

Verifica si

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Care sunt factorii determinanti pentru geamuri termopan Brasov preturi? In viata de zi cu zi, …

Close