miercuri , iulie 24 2024
Breaking News

Instalatii Electrice

Situatii in care este nevoie de specialistii in instalatii electrice

In viata de zi cu zi, atat in locuintele oamenilor cat si in diverse alte cladiri pot fi necesare interventii la instalatii electrice. Aceste instalatii sunt cruciale in conditiile in care asigura functionarea corecta a echipamentelor, iluminarea adecvata si cel mai important, siguranta utilizatorilor.

De asemenea, trebuie precizat despre instalatiile electrice faptul ca sunt un ansamblu de componente si echipamente folosite entru distribuirea si utilizarea energiei electrice intr-o cladire.

Cand vine vorba despre componentele instalatiilor electrice amintim: prize, intrerupatoare, tablouri de sigurante si multe alte dispozitive necesare pentru asigurarea functionarii in conditii optime a circuitelor electrice.

Practic, instalatiile electrice sunt necesare pentru alimentarea tuturor dispozitivelor si echipamentelor care functioneaza cu energie electrica.

Probleme frecvente la instalatii electrice

Cand vine vorba despre Instalatii Electrice, toata lumea discuta despre importanta acestora. Dar, ceea ce multa lume nu aduce in discutie este faptul ca si acestea pot avea anumite probleme, iar in continuare puteti descoperi doua exemple concrete.

1. Supratensiuni electrice

In primul rand, precizam faptul ca supratensiunile electrice pot provoca incendii si deteriorarea aparatelor electrice si electronice. O supratensiune electrica apare atunci cand electricitatea se deplaseaza mai repede decat in mod obisnuit.

Instalatii ElectriceApare de obicei din cauza unei intreruperi de curent, a firelor de impamantare deteriorate, a cablurilor defectuoase, a aparatelor instalate necorespunzator sau chiar a fitingurilor metalice. Acestea din urma, vin in contact cu firele sub tensiune.

Fulgerele pot provoca de asemenea, o supratensiune electrica. Pentru a preveni aceasta problema, ar trebui sa utilizati un protector de supratensiune pentru a detecta si a bloca supratensiunile inainte ca acestea sa va deterioreze echipamentul.

Unele dispozitive de protectie la supratensiune sunt dispozitive foarte simple, care necesita ca utilizatorul sa introduca dispozitivele in priza si apoi sa conecteze manual dispozitivul. Cu toate acestea, alte dispozitive de protectie la supratensiune mai sofisticate au detectarea automata.

Instalatii Electrice – Au si functia de deconectare automata si capacitatea de a monitoriza si raporta conditiile de tensiune/supratensiuni catre o statie centrala de monitorizare si reconectare automata.

In cazul in care insa va confruntati cu o astfel de problema (supratensiune electrica) in mod frecvent, este important sa luati legatura cu un specialist. Fie un electrician autorizat ANRE, fie un inginer electrician va poate veni in ajutor.

2. Prize electrice si intrerupatoare nu functioneaza

Prizele si intrerupatoarele electrice sunt cu siguranta o sursa obisnuita de probleme electrice. Si din pacate, exista tot felul de motive pentru care functionarea lor ar putea esua.

Cauzele problemelor pot fi de la cabluri slabite pana la fitinguri defecte. Odata cu trecerea timpului, garniturile de cauciuc din jurul prizelor si intrerupatoarelor pot sa se usuce si sa devena casante, fiind astfel usor sa se rupa.

Conexiunile cablajului la intrerupatoare si prize se pot slabi de asemenea in timp, astfel incat acestea ar putea sa nu mai functioneze cu totul.
Daca priza sau intrerupatorul este slabit sau apare un bazait in timpul utilizarii, este important sa remediati problema.

In aceste conditii, cel mai indicat lucru pe care puteti sa il faceti este sa luati legatura cu o firma de instalatii electrice. Puteti alege si sa apelati la serviciile unui electrician autorizat ANRE sau ale unui ingnier electrician.

Un specialist poate sosi la fata locului, poate verifica priza sau intrerupatorul pentru a vedea daca functioneaza sau daca necesita inlocuire.
Daca exista anumite probleme, cu siguranta va recomanda inlocuirea acestora, si se poate ocupa personal de operatiunea de inlocuire a prizei sau a intrerupatorului.

Verifica si

Pompe de Caldura

Pompe de Caldura

Incalzirea apei cu pompe de caldura Pentru multi proprietari de case, utilizarea unei pompe de …

Close